-De week van de Poezie

by viakunst on March 24th, 2009

In de week van de poezie zal op 9 April van 19.30 tot 22.00 in galerie Outside>Out de "nacht van de Poezie" plaatsvinden.

Deze avond zal worden geopend door Judith Vriendwijk , verder zullen hierbij diverse dichters aanwezig zijn die natuurlijk ook een gedicht zullen voordragen. Verder zal deze avond muzikaal worden omlijst.  

Locatie: Galerie Outside>Out
Oudedijk 62
3062 AE
Rotterdam

"De Burgemeester van Nacht" door Judith Vriendwijk

de burgemeester van de nacht

houd s'avond de wacht

door de taal van de mens

verwezelijk hij een trent

door dat te zeggen in een sfeer

geeft hij zijn gevoelens weer

dichtend gaat hij langs

en menegeen doen een vreugdes dans

door de nacht uit te drukken in een kleur

draagt hij zwart als een edele heer

dichtend gaat hij langs

met menige heeft hij sjans

door zijn uitstraling wordt je milder 

want zijn naam zegt het al

Jules Deelder

-FREAKFESTIVAL poster

by viakunst on January 22nd, 2009

by rafael badilla

-Via Kunst in Algemeen Dagblad “de slinger”

by viakunst on December 16th, 2008

Via Kunst in Algemeen dagblad van 16 December 2008.

Via Kunst in Algemeen Dagblad

Klik op bovenstaande foto om het bericht te openen.
(en dan nogmaals om het bericht te vergroten) 

-Laurentiusdag zaterdag 13 september 2008

by viakunst on September 15th, 2008

Op 13 september tijdens de Laurentiusdag in Rotterdam gaf Via Kunst een workshop en presentatie in de Doopsgezinde kerk te Rotterdam.

Van tevoren was een groot doek gedeeltelijk beschilderd door de kunstenaren Theo Huson en Rafael Badilla met als thema “De heilige Laurentius en de schatten van de kerk”. De opzet van de workshop bestond uit de mogelijkheid om iets bij te dragen aan het grote schilderij. Het publiek kon naar eigen idee hun ‘schatten van de kerk’ op het doek erbij schilderen of met stiften tekstueel beschrijven in enkele blanco boeken die op het schilderij waren afgebeeld.

Na enig aarzelen van het publiek, omdat er onder andere getwijfeld werd aan de eigen creativiteit, werden toch heel voorzichtig enkele kwasten in de verf gedoopt en stiften opgepakt. Uiteindelijk begonnen steeds meer mensen enthousiast aan de slag te gaan en werden tijdens het schilderen en schrijven gedachten uitgewisseld met betrekking tot het thema. Op deze manier ontwikkelden zich steeds meer creatieve uitingen wat resulteerde in een kunstwerk met daarop uiteenlopende ideeen en gedachtegangen over de ‘schatten van de kerk’. Diverse meningen smolten samen op één groot doek.

Daarnaast was er een grote interesse in het werk van de kunstenaars van Via Kunst die te bezichtigen waren in een presentatiemap, aanwezige kunstenaars Theo en Rafael vertelden enthousiast over hun kunst en werkzaamheden in het atelier Via Kunst. Aan het einde van de dag werd het schilderij naar de Laurenskerk gebracht om te kunnen worden bezichtigd en bewonderd.

Het was een geslaagde dag, het publiek werd via kunst tot elkaar gebracht en op deze manier was duidelijk te zien dat je door middel van beelden vaak zoveel meer kunt zeggen dan met alleen woorden.
 

-Expositie Judith Vriendwijk

by viakunst on May 15th, 2008

 

Van 19 mei t/m 13 juni 2008 exposeert Galerie VIA Kunst:

 Schilderijen en gedichten van

Judith Vriendwijk (1967, Suriname)

 judith.jpg

Judith komt al enkele jaren op Via Kunst waar zij aan haar schilderijen werkt. Daarin combineert zij vaak gedichten met schilderwerk. De schilderijen zijn vaak een weerspiegeling van haar gevoelens en gedachten. Ook Rotterdamse  multiculturele invloeden zijn erin terug te vinden. Naast het maken van een mooi product is het voor Judith ook belangrijk om gezellig en samen met de andere kunstenaars bezig te zijn. Buiten Via Kunst schrijft zij gedichten en draagt deze voor tijdens diverse culturele evenementen en zit zij in de redactie van “Denkraam”, een magazine voor en door (ex-) clienten van de GGZ Rotterdam. De tentoonstelling laat een overzicht van Judith’s werk zien en is op werkdagen te bezichtigen van 10.00 – 16.00 uur