Archive for March, 2008

-Recent werk van Reginald Drooduin

by viakunst on March 4th, 2008

Tot 4 april 2008 presenteert Via Kunst een overzicht van recente acrylschilderijen van Reginald Drooduin , een kunstenaar die al enkele jaren op Via Kunst actief is en wiens werk in diverse particuliere- en bedrijfscollecties is opgenomen. Op zeer persoonlijke en integere wijze schildert hij zijn dieren en herinneringen uit zijn verleden in Suriname.

Verder zijn er in de galerie schilderijen te zien van het huidige Via Kunst collectief.

 

 

-Onno

by viakunst on March 4th, 2008


Onno, Vlaardingen – Nederland, 25-09-1974

Ik ben afgekeurd wegens ziekte, daardoor heeft mijn maatschappelijk werker Via Kunst voorgesteld als dagbesteding. Daar schilder ik sinds 2004. Schilderen is voor mij een vorm van zelfexpressie en een prettige besteding van mijn vrije tijd. Ik ben autodidact.

In mijn schilderijen laat ik vooral mijn zelfexpressie zien. Het thema in mijn schilderijen is meestal vervreemding. Ik schilder vooral omdat ik schilderen erg leuk vind, ik kan me er goed in kwijt. Als ik een schilderij maak dan weet ik precies waar iets moet komen en waar niet.

Mijn werk lijkt denk ik het meest op expressionisme. De technieken die ik gebruik verschillen. De techniek is ondergeschikt aan het doel. Als ik iets schilder maakt de manier waarop weinig uit. Ik prefereer vooral om met kwasten te werken.

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven. In de toekomst wil ik mijn technieken en het schilderen verbeteren. Het zou leuk zijn als ik daardoor meer dingen verkoop.