-Reginald Drooduin

Posted in Reginald Drooduin by viakunst on May 7th, 2007


Reginald Drooduin, Suriname, 26-12-1956

Sinds 1996 werkt Reginald in het atelier van Via Kunst aan zijn tekeningen en schilderijen. Aanvankelijk schilderde hij stillevens, maar al gauw ontstonden er allerlei dierenfiguren. Deze dieren nemen vandaag de dag in zijn werk een centrale plaats in.
"Ik heb altijd iets met dieren gehad. Ik groeide er letterlijk mee op. Mijn vader had in Suriname een stuk oerwoud waar diverse gevaarlijke en ongevaarlijke dieren woonden. Vandaar dat ik zeer gefascineerd ben door wat voor dier dan ook. Als je dieren van dichtbij bekijkt zie je allerlei kleuren die je op het eerste gezicht niet ziet."

De precisie waarmee hij de dieren aan het papier toevertrouwt vertelt veel over het respect dat hij heeft voor "zijn" dieren. "Ik voel een grote verantwoordelijkheid in het schilderen van dieren. Ik wil ze niet mismaken, ik ben daar heel voorzichtig mee. Ze gaan namelijk voor mij leven. Mens, dier en de natuur staan dichtbij elkaar, er is veel samenhang en ik leef er in mee. De dieren die ik schilder zijn volgens mij ook een soort oerdieren. Sommige zijn zo zeldzaam dat ik ze zelf nog nooit gezien heb. Ik hoop dat ik lang mag blijven schilderen. Het geeft mij voldoening. Ook word ik me er steeds bewuster van dat er mensen naar mijn werk kijken."

Reginald nam deel aan diverse solo, groeps, en thematentoonstellingen in de Via Kunst galerie. Daarnaast maakt zijn werk onderdeel uit van diverse particuliere en bedrijfs-collecties en verzamelingen. Ook werd zijn werk o.a. gepubliceerd in “WORMHOLE “.

 

You can leave a response, or trackback from your own site. RSS 2.0

Leave a reply