-Photo Expo

Posted in Expo's/Projects by viakunst on June 15th, 2007

  

Galerie VIA Kunst en de Nico Adriaans Stichting (NAS) nodigen u uit voor de nieuwe fototentoonstelling:

"Nico Adriaans Stichting in Beeld"

De expositie zal vrijdag 15 Juni 2007 officieel geopend woden door DS. Hans Visser van de Pauluskerk en Wil Vos, Coordinator Nico Adriaans Stichting. De expositie zal lopen tot 18 Juli 2007 waarna op vrijdag 27 juli de nieuwe expositie wordt geopend. 

 

De tentoonstelling bestaat uit twee onderdelen:

Enerzijds laat de tentoonstelling resultaten zien van de fotoworkshop die fotograaf Guido Koppes onlangs aanbood op VIA Kunst. Onder zijn begeleiding gingen cliënten van de NAS en VIA Kunstenaars op pad om hun leefomgeving te fotograferen. Dit resulteerde in een reeks interessante beelden van deelnemers Rafael Badilla, Francesca Clasquin, Henk Weeder en Rona Lovingjou.

Het tweede onderdeel van de expositie is een serie foto’s in het kader van het eindexamenproject van stagiaire Rebecca den Hartog.

Zij volgt de opleiding Kunst, Cultuur en Media op het  ROC in Utrecht. Voor haar eindproject kreeg zij de opdracht om een Mega Uitdaging te starten. Vanuit de Nico Adriaans Stichting werd haar gevraagd om op creatieve wijze meer naamsbekendheid te creëren voor de NAS. Om meer inzicht te krijgen in het werk van de NAS heeft zij meegelopen op de verschillende afdelingen van het werk, gesproken met de werknemers en de cliënten. Vervolgens kwam zij tot het besluit om een fotoreportage te maken, waarbij zij de cliënten zoveel mogelijk zelf heeft laten fotograferen om zo een beeld van het werk te geven door hun eigen ogen. Het resultaat geeft een levendig en menselijk beeld van de werkzaamheden, clienten, vrijwilligers en medewerkers van de Nico Adriaans Stichting.

Galerie / Atelier VIA Kunst

VIA Kunst is een galerie en werkplaats voor diverse kunstenaars van de straat zoals dak- en thuislozen, (ex) verslaafden, mensen met een psychiatrische achtergrond, vluchtelingen en anderen. In de werkplaats kunnen zij terecht om vrij te tekenen en te schilderen. Er worden diverse activiteiten, workshops en excursies georganiseerd die de deelnemers aanzetten tot dialoog en bijdragen aan de ontwikkeling van hun vaardigheden. In de galerie wordt hun werk gepresenteerd en ter verkoop aangeboden. VIA Kunst is een project van de Nico Adriaans Stichting.

Nico Adriaans Stichting ( NAS )

De NAS is een organisatie die zich met vrijwilligers en professionele krachten inzet voor opvang, maatschappelijk werk, woonbegeleiding en activering voor dak- en thuislozen, (ex) verslaafden en anderen die deze zorg behoeven.
De NAS zet dit werk voort ten behoeve van de oude Pauluskerk bezoekers en zal per 1 augustus 2007 gevestigd zijn in de nieuwe opvang aan de Couwenburg te Rotterdam.

Nico Adriaans Stichting
Mauritsplaats 24
3012 CD Rotterdam
010 – 413 39 29
info@nasrotterdam.nl   
www.nasrotterdam.nl

Galerie Via Kunst
Karel Doormanstraat 335
3012 GH Rotterdam
010 – 478 01 98
                                  

Galerie Via Kunst
Geopend: Maandag tot Vrijdag 10.00 – 16.00
                Zaterdag 13.00 – 16.00

You can leave a response, or trackback from your own site. RSS 2.0

Leave a reply