-Laurentiusdag zaterdag 13 september 2008

Posted in media/press by viakunst on September 15th, 2008

Op 13 september tijdens de Laurentiusdag in Rotterdam gaf Via Kunst een workshop en presentatie in de Doopsgezinde kerk te Rotterdam.

Van tevoren was een groot doek gedeeltelijk beschilderd door de kunstenaren Theo Huson en Rafael Badilla met als thema “De heilige Laurentius en de schatten van de kerk”. De opzet van de workshop bestond uit de mogelijkheid om iets bij te dragen aan het grote schilderij. Het publiek kon naar eigen idee hun ‘schatten van de kerk’ op het doek erbij schilderen of met stiften tekstueel beschrijven in enkele blanco boeken die op het schilderij waren afgebeeld.

Na enig aarzelen van het publiek, omdat er onder andere getwijfeld werd aan de eigen creativiteit, werden toch heel voorzichtig enkele kwasten in de verf gedoopt en stiften opgepakt. Uiteindelijk begonnen steeds meer mensen enthousiast aan de slag te gaan en werden tijdens het schilderen en schrijven gedachten uitgewisseld met betrekking tot het thema. Op deze manier ontwikkelden zich steeds meer creatieve uitingen wat resulteerde in een kunstwerk met daarop uiteenlopende ideeen en gedachtegangen over de ‘schatten van de kerk’. Diverse meningen smolten samen op één groot doek.

Daarnaast was er een grote interesse in het werk van de kunstenaars van Via Kunst die te bezichtigen waren in een presentatiemap, aanwezige kunstenaars Theo en Rafael vertelden enthousiast over hun kunst en werkzaamheden in het atelier Via Kunst. Aan het einde van de dag werd het schilderij naar de Laurenskerk gebracht om te kunnen worden bezichtigd en bewonderd.

Het was een geslaagde dag, het publiek werd via kunst tot elkaar gebracht en op deze manier was duidelijk te zien dat je door middel van beelden vaak zoveel meer kunt zeggen dan met alleen woorden.
 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site. RSS 2.0

Comments are closed!